Hoe massage je helpt om soepeler door de overgang te gaan

Geplaatst op 22-03-2024

Massage helpt om soepeler door de overgang te gaan.

Attributen voor een massage

Deze blog is een samenvatting van het gesprek dat ik met Ilona Noordam had. Zij is massagetherapeut en leefstijlcoach. Zij geeft massages en begeleid 45+ vrouwen naar een betere leefstijl, zodat ze soepeler door de overgang gaan en vitaler oud worden. Tijdens ons boeiende interview gaan we dieper in op de impact van de overgang en het belang van ontspanning tijdens deze levensfase.

Ben je benieuwd naar Ilona’s inzichten en advies? Blijf dan lezen en leer meer over het belang van zelfzorg en ontspanning tijdens deze fase van het leven.

Mireille – Soepeler door de overgang gaan is nogal een uitdaging, want de overgang kan nogal een rollercoaster zijn. Veel vrouwen worstelen met overgangsklachten en vinden het soms ook lastig om hulp te zoeken. Hoe is de overgang bij jou verlopen en welke klachten had jij?

Ilona – Ik was bijna 45 en had veel stress in mijn leven. Ik zat niet lekker in mijn vel, dus ik dacht dat het daaraan lag. Achteraf besefte ik pas dat het gewoon de overgang was. Ik had al last van stemmingswisselingen, zelfs voordat de overgangsverschijnselen begonnen. Ik had een enorm kort lontje en herkende mezelf niet meer. Er werd destijds weinig aandacht aan besteed, dus ik kon het niet aan mijn moeder vragen. Toen ik in de vijftig was, werkte ik bij een grote zorginstelling en stond ik er niet bij stil dat het hoge verzuim onder vrouwen van 45 tot 55 jaar te maken kon hebben met de overgang.

Mireille – Er werd inderdaad vroeger weinig over gesproken. Gelukkig komt er nu meer aandacht voor in podcasts, tijdschriften, boeken, enzovoort. Toch realiseren veel vrouwen zich pas na de overgang dat dit de oorzaak was van hun klachten. Dat is zonde. Daar speel jij ook op in met jouw massagepraktijk.  Hoe ben je ertoe gekomen om je met je massage op 45-plus vrouwen te richten?

Ilona – Ik werd steeds meer getriggerd door de overgang bij vrouwen in mijn omgeving. Ik begon in 2013 met het geven van massages, eerst aan mannen en vrouwen, maar steeds meer op vrouwen gericht. Ik begon ook meer over de overgang te lezen. Ik merkte dat vrouwen zich vaak niet bewust zijn van wat er fysiek en mentaal met hun lichaam gebeurt. Ze blijven aanrommelen en denken dat het er nu eenmaal bij hoort. Ik wil vrouwen bewust maken dat ze er iets aan kunnen doen en niet in die klachten hoeven te blijven hangen.

Mireille Welke overgangsklachten zie je voornamelijk in jouw praktijk?

Ilona – Opvliegers komen vaak voor, maar ook stemmingswisselingen en vrouwen die zich opgejaagd voelen. Veel vrouwen hebben last van stressklachten en vinden weinig tijd om echt te ontspannen. Ze denken vaak dat ze onmisbaar zijn en willen alles onder controle houden.

MireilleAls vrouwen bij jou komen, hoe snel zien ze dan effect van de massage?

Ilona – Sommige vrouwen voelen zich na één massage al beter. Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en je energie te managen. Vrouwen zitten vaak te veel in hun hoofd en zijn het contact met hun lichaam kwijt.

MireilleJe hebt een speciale aanbieding . Kun je daar meer over vertellen?

Ilona – Voor vrouwen van 45 jaar en ouder met overgangsklachten bied ik een uur ontspanningsmassage aan voor € 50 in plaats van € 60. Het is een kennismakingsaanbod, inclusief een gesprekje vooraf. Deze exclusieve korting is geldig tot en met 30 juni 2024. Claim hier je massage

MireilleWat is tot slot jouw top tip voor vrouwen die in de overgang zijn?

Ilona – Gun jezelf tijd om gedurende de dag even te ontspannen. Even niks doen kan al wonderen verrichten voor je algehele gezondheid.

Dit is een samenvatting van het interview met Ilona Noordam over de impact van de overgang en het belang van ontspanning. Luister hier de volledige aflevering.

In mijn boek ‘Blij zonder ei – Hoe ga je met meer energie door de overgang?’ neem ik je mee waarom het zo belangrijk voor je is om juist tijdens de overgang je stress te verminderen.

Denk je, ja dat wil ik. Bestel dan nu jouw exemplaar via onderstaande button.

Bestel 'Blij zonder ei'