Blij zonder ei

Geplaatst op 12-04-2024

In ‘Blij zonder ei’ worden 16 Hoe-dan vragen beantwoord over de overgang

Boek Blij zonder ei - Hoe ga je met meer energie door de overgang?

Dit jaar is het thema van de week van de overgang ‘tijd om antwoorden te vinden’. Het boek blij zonder ei – hoe ga je met meer energie door de overgang sluit hier naadloos op aan. Deze blog is een samenvatting van aflevering 19 van de Menocast – podcast over de overgang.

16 Hoe-dan vragen

In blij zonder ei staan 16 hoe-dan vragen. 

Het was al heel lang een diepe wens van mij om een boek te schrijven. Op een of andere manier stelde ik het steeds uit. Ik ben wel een paar keer begonnen maar ik pakte niet door.

Geen tijd, geen inspiratie, geen zin, geen geld en niet weten waar te beginnen. 

De afgelopen jaren heb ik het wat rustiger aangedaan. Nadat ik borstkanker heb gehad moest ik mezelf opnieuw uitvinden. Daar kwam dan ook de overgang bovenop. Dat was dubbelop in mezelf opnieuw uitvinden.

Door gas terug te nemen kwam er meer ruimte voor creativiteit. Toen was het boek er nog steeds niet. Het onderwerp was duidelijk. Het moest over de overgang gaan maar dan niet alleen over klachten. Het moest vooral ook een boek worden waarin ook de positieve kant werd besproken. 

Nu ik het onderwerp wist, was ik weer een paar keer begonnen maar ik wist eigenlijk niet zo goed waar ik moest beginnen. Dat is met veel dingen zo. Je kunt een idee hebben maar de kunst is ook om je idee om te zetten. Dat is soms moeilijker dan gedacht.

Lang verhaal kort. Vorig jaar kwam er een programma op mijn pad wat voldeed aan wat ik in gedachten had met een boek. Het gaf mij een blauwdruk en structuur voor het schrijven van een boek. Daarna ging het snel. 

Hoewel ik geen schrijver ben had ik wel al veel geschreven. Dus dit materiaal kon ik gebruiken voor het boek. Nu is het boek er. Het is verkrijgbaar via www.blijzonderei.nl

Blij zonder ei

Het boek is dus een hoe-dan? In het boek worden 16 vragen beantwoordt over de overgang. 

Natuurlijk weet je dat je op een zeker moment in de overgang komt. Elke vrouw gaat door de overgang. Maar niemand vertelt je wat de overgang nu precies is. Laat staan hoe je ermee omgaat.  

De overgang is een natuurlijke fase in je leven waarin je maandelijkse menstruaties veranderen en uiteindelijk stoppen.

Hoewel de overgang een natuurlijke fase is kan het een lastige periode zijn, waarin je jezelf niet meer herkent. Je kunt zelf veel doen om klachten van de overgang te verminderen. Als je ervoor openstaat ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden

Er zijn meer dan 50 symptomen van de overgang en ik heb weleens ergens gelezen dat er wel 15.000 combinaties van klachten zijn. Dat maakt dat de overgang voor elke vrouw uniek is en dat wat je nodig hebt ook uniek is. 

Er zijn meer dan 50 symptomen van de overgang

De basis om met meer energie door de overgang te gaan ligt in bewustwording en kennis. In het boek gebruik ik de metafoor om de chef-kok van jouw leven te worden door je eigen leefstijlrecept te ontwikkelen. 

Deel 1 – Ontdek wat de overgang met je doet

Het eerste deel van het boek gaat over wat de overgang met je doet. Hoe herken je de signalen. Wat is de impact op je leven. Hoe weet je wat er bij de overgang hoort en wat niet.

Het herkennen en erkennen is de basis en van daaruit kun je verder bouwen.

Deel 2 – Leg met je voeding het fundament voor meer energie

Deel twee gaat over voeding. Ik krijg altijd veel vragen over voeding. Dat is ook logisch want ik ben opgeleid als diëtist. Voeding is wat mij de basis voor je energie en de basis voor je persoonlijke recept. Je krijgt in deel 2 antwoorden op de vragen hoe eet ik gezond, wat is het effect wat je eet op overgangsklachten, hoe blijf je op gewicht en hoe ontwikkel je gezonde eetgewoonten die passen in jouw drukke leven.

Deel 3 – Zet aanvullende ingrediënten in

Het derde deel gaat over aanvullende ingrediënten. Denk hierbij aan hoe je omgaat met stress, hoe je weer goed slaapt, hoe je in beweging blijft.

Alles heeft invloed op elkaar.

Deel 4 – Word de chef-kok van jouw eigen leven

In het vierde en laatste deel gaat het over hoe over de overgang praat maar ook hoe je voor jezelf kiest en hoe je weer richting geeft aan je leven. Kortom, hoe word je de chef-kok van je leven. 

In elk hoofdstuk vind je tips, oefeningen en opdrachten. Exclusief voor lezers van het boek is er ook nog een boekbonus. Een toolbox met extra informatie en oefeningen. 

Na het lezen van het boek weet hoe jij met meer energie door de overgang gaat. Bestel het boek via www.blijzonderei.nl

Tip

Ik geef je alvast een tip mee uit hoofdstuk 9 van het boek. 

Check vanaf vandaag je dag in en check ook weer uit.

Begin je dag met inchecken

  • Ga 5 minuten op een rustige plek zitten
  • Ga bij jezelf ne hoe je je voelt
  • Bepaal voor jezelf wat je vandaag wil bereiken

Eindig je dag door uit te checken

  • Ga 5 minuten op een rustige plek zitten
  • Schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor bent
  • Laat je gedachten los

Ben je nieuwsgierig maar wil je liever eerst een hoofdstuk lezen. Reageer dan met ‘overgang- hoe dan’ door een e-mail te sturen aan info@mireilleblommaert.nl  

Bestel hier jouw boek