Mireille Blommaert in duinen

Over Mireille

Hi, mijn naam is Mireille Blommaert. Ik ben opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen. Ik ben een nuchtere Zeeuwse. Inmiddels is Rotterdam alweer meer dan 20 jaar mijn thuisbasis. Hier woon ik samen met mijn man aan de rand van de stad. Ik ben sportief, ik hou van de natuur, buiten zijn en van reizen. Ik ben praktisch ingesteld en hou van simpel. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan. Ik kan goed luisteren, dat is wat anderen over mij zeggen. Verder ben ik doelgericht.  Ik ga voor maximaal resultaat.

Goed eten is me met de paplepel ingegoten. In ons gezin had eten een belangrijke plek. Ik vind het belangrijk om te weten waar mijn eten vandaan komt.  Dit heb ik van mijn opa geleerd. Hij had een grote groentetuin. Er werd veel zelfgemaakt, daar hou ik nog steeds van trouwens. En ik houd van lekker en gezond eten. Doordeweeks eet ik vegetarisch. En, mijn zelfgebakken zuurdesembrood is onweerstaanbaar.

De relatie tussen voeding en gezondheid fascineert me enorm. Dat ik Voeding & Diëtetiek ging studeren was dus een logische keuze.  Na mijn studie ging ik aan de slag als voedingskundige bij Unilever, waar ik 25 jaar met veel plezier in verschillende functies werkte.

Rond mijn veertigste begon mijn lichaam te veranderen. Ondanks dat ik gezond at en veel sportte, kreeg ik het niet voor elkaar om mijn batterij voldoende op te laden. Ik had geen idee wat er me aan de hand was. Ik werd dikker, m’n taille verdween, had heftige menstruaties, had weinig energie en voelde me vaak moe en humeurig. Door mijn drukke leven dacht ik dat het door de stress kwam dat ik niet meer blij en ontspannen kon zijn.

Maar in 2016 heb ik een jaar niet gewerkt. Ik kreeg de diagnose borstkanker en moest het rustiger aan doen. Door alle behandelingen kwam ik ook meteen in de overgang. Toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Mijn klachten hoorden dus bij de overgang.

Meer dan ooit besef ik gezondheid mijn kostbaarste bezit is. Gezond eten en sporten blijven mijn basis. Maar ik dacht ook na over hoe ik mijn batterij beter kon opladen en hoe ik ervoor kon zorgen dat er minder energie weglekte. De opleiding tot Vitaloog heeft me geholpen om meer te leren over vitaliteit. Inmiddels ben ik gecertificeerd Vitaloog®

Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat het goed zou komen en dat is ook gebeurd. Het gaat nu goed met mij, en ik ben enorm dankbaar dat mijn leven zo’n positieve wending heeft genomen. Je kunt niet altijd kiezen wat er op je pad komt, maar je kunt we kiezen hoe je ermee omgaat.

Als ik terugkijk op mijn reis naar vitaliteit besef ik dat het allemaal begon met het nemen van de tijd om naar mijn lichaam te luisteren en te begrijpen wat ik nodig had om gezond en vitaal te zijn. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om niet alleen te focussen op gezond eten en sporten, maar ook op het managen van mijn energie en het creëren van voldoende ruimte voor ontspanning en zelfzorg. Het creëren van een leven op mijn voorwaarden. 

Vitaal voelen en zijn gun ik iedereen

Nu help ik vrouwen tijdens en na de overgang om hun eigen pad te creëren naar een gezonder en vitaler leven op hun voorwaarden. 

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om in je drukke leven jezelf op de eerste plaats te zetten.

Wil je op een simpele manier weer blij en ontspannen door het leven gaan?

De Leefstijlgids weer in balans 6 Stappen helpt je om de basis te leggen voor een gezonder en energieker leven.

Download leefstijlgids Weer in balans in 6 stappen